Frans Simone Robin en Suzanne Houbraken

In dit weblog kun je onze belevenissen in Noorwegen lezen.

dinsdag, november 21, 2006

update van frans

Het is alweer een tijdje geleden maar ik (simone) heb het erg druk gehad met regelen voor suzanne om naar noorwegen te gaan en huis aan kant brengen voor de eerste kijkers.

Met frans gaat alles prima en op het werk wordt hij steeds meer gewaardeerd voor wat hij doet en kan. Hij laat soms mensen met verbazing staan omdat hij al zoveel meer ervaring heeft dan alle mensen daar bij elkaar.

Hij moet ook mee op huisbezoek en daar gebeurd dan ook het een en ander. En frans blijft dan rustig in acute situaties terwijl andere dan bijna in paniek raken. Dit kennen ze daar niet zo goed.


Het heeft al flink gesneeuwd en er zijn ook al dagen bij geweest dat het 's morgens sneeuwde en 's middags was het alweer weg door een regenbui.

Het heeft erg goed contact met zijn hospita en wordt dan ook naar van alles en nogwat meegenomen. Hij is al bij een concert geweest in de kerk. En hij heeft Else (dat is de hospita) begeleid naar een begrafinis. Dit stelde de dorpsgenoten zeer op prijs.

Hij heeft ook al een aantal klusjes opgeknapt voor Else en haar wielen van de auto omgewisseld.
In noorwegen gaat niks voor niks dus in ruil daarvoor mag hij suzanne met Else's auto gaan ophalen in Stavanger op 2 december. Dit is een fijne gedachten want deze auto is voorbereid op alle weertypen inclusief sneeuw en gladheid.

Frans is ook afgelopen weekend meegeweest de bergen in voor een wandeltocht. Dit was door de dochter van Else die tevens ook zijn baas is. Hij werd opgehaald in de ochtend al vroeg en is samen met haar de bergen in gegaan. Op dat moment was het nog droog. Zij hebben een cabin in de bergen en toen zij daar aankwamen begon het spontaan te sneeuwen en sneewde het 20 cm. Zij zijn daarna toch de tocht gaan lopen en hij heeft enkele mooie plekken gezien.
Hij heeft hier geen foto's van kunnen maken want hij zegt dat het niet zo mooi overkomt als dat het is. Zij wil ook deze tocht nog met suzanne en met mij gaan maken dus ons staat nog wat te wachten.

Vandaag is hij naar Saudasjoen gereden en daar heb ik hem aan de telefoon gehad (zomaar even tussen mijn werk door)
Hij was op het skiresort wat ze daar aan het bouwen zijn en er was overal om hem heen sneeuw.
Het enige wat hij tegen mij nog zei was. Het is hier alsof ik iedere dag op vakantie ben.