Frans Simone Robin en Suzanne Houbraken

In dit weblog kun je onze belevenissen in Noorwegen lezen.

maandag, juli 27, 2009

VAKANTIE

Hallo allemaal, nou onze vakantie is begonnen.

Wij zijn vanmorgen om 10 uur weggereden en hebben toen eerst nog even wat proviand ingeslagen voordat wij gingen. Toen wij de coop (dat is de supermarkt) uitkwamen begon het te regenen en dat heeft het dan ook de hele dag gedaan.

De weg was goed te rijden en we zijn dan ook via de 520 over de berg richting røldal gereden.
Daar zijn we richting odda gegaan over de E134. Door verscheidene hele lange tunnels en kleinere zijn we verder gereden. In odda zijn we richting Geilo gegaan maar omdat het zo verschrikkelijk regende konden wij niet zo snel doorrijden.

Ook zijn we heeeeeel veeel nederlandse auto's tegen gekomen, zoveel dat het gewoon niet meer leuk was. We waren begonnen met tellen maar zijn bij ongeveer 30 stuks maar opgehouden.
Maar het waren er daarna nog veel en veel meer. Ik ben bang dat ze nu scandinavie hebben ontdekt.

Wij zijn naar een aantal stops in Eidfjord bij de Vøringfossen aangekomen en hier regende het ook erg hard. Het mooie uitzicht punt op deze fossen (dat zijn watervallen) ligt op 1362 meter hoogte.

Daar aangekomen kan je je auto parkeren en zo een wandeltocht naar de waterval maken maar omdat het regende was het ook nog eens erg mistig.

Hieronder een aantal foto's hiervan.






Toen wij uiteindelijk weer terug waren bij de auto was het al 4 uur en wilde wij onze weg vervolgen richting Geilo.
Dit hebben we helaas niet gehaald omdat het zicht zo minder werd per minuut dat we nu in een hotelbed liggen en morgen maar weer verder kijken hoe het is.

Dus bij deze het verslag van vandaag.
Morgen hopen we op beter weer.